Privacyverklaring Prominent B.V.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 03-04-2018

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de website www.prominent-people.nl. Via de website worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Prominent B.V. (hierna: “Prominent”) acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Prominent is verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

Categorieën persoonsgegevens

Door gebruik te maken van het contactformulier, het inschrijven op onze website of toegang tot onze portal, laat u bepaalde persoonsgegevens achter. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

Bij inschrijving

  • NAW-gegevens
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • CV (inclusief informatie over gevolgde opleidingen en werkervaring)
  • Motivatiebrief
  • Beschikbaarheid voor werkzaamheden
  • Voorkeur voor vestiging waar u wilt werken 

Contactformulier

  • Naam (voornaam achternaam)
  • Geslacht
  • Telefoonnummer/mobiel
  • E-mailadres
  • Woonplaats

Toegang tot portaal

  • E-mailadres

Doeleinden van uw verwerking

Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat we met u een overeenkomst hebben, of omdat u hiervoor toestemming heeft gegeven. Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere dan onderstaande doeleinden verwerken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken. Dit heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de gegevensverwerking voordat u uw toestemming introk.

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het verlenen van toegang tot onze website;
  • We verwerken uw persoonsgegevens zodat u op een snelle en eenvoudige manier kunt reageren op vacatures. Daarnaast gebruiken we de persoonsgegevens om te bemiddelen tussen u als kandidaat en de opdrachtgever. Op die manier kunnen we op zoek naar de perfecte baan die aansluit bij uw wensen, behoeften en competenties. U kunt te allen tijde uw persoonsgegevens bijwerken en uw beschikbaarheid aanpassen zodat wij altijd op de hoogte blijven van uw meest recente ervaringen en opleidingen.
  • Als u het contactformulier op de website invult gebruiken wij deze gegevens om uw vraag of verzoek te kunnen afhandelen.
  • Met ons portaal kunt u toegang krijgen tot een beheeromgeving waar u zelf zaken kunt instellen, opgeven en wijzigen met betrekking tot uw urenregistratie.
  • Het aanbieden van een RSS-feed;

Het verstrekken van gegevens aan anderen

Uw persoonsgegevens blijven zoveel mogelijk vertrouwelijk. We verstrekken uw persoonsgegevens aan opdrachtgevers(werkgevers) indien u aan het door hen gezochte profiel voldoet. Verder geven we uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, tenzij dit wettelijk verplicht is. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Voor meer informatie over deze cookies verwijzen wij u naar onze cookieverklaring. 

Social media en Google Analytics

Op onze vacaturewebsite zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Bewaartermijn

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door u gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

  • Persoonsgegevens die u verstrekt via een contactformulier of een e-mail aan ons, bewaren wij totdat wij de betreffende vraag hebben beantwoord/ het verzoek hebben afgehandeld.
  • Uw persoonsgegevens zoals verwerkt via het portaal bewaren wij zolang u gebruik maakt van het portaal. 
  • Uw persoonsgegevens die u verstrekt via de inschrijving bewaren wij nog 4 weken nadat u een afwijzing op een sollicitatie heeft ontvangen, of één jaar indien u expliciet toestemming heeft verleend om uw gegevens langer te bewaren, zodat er voor u naar een passende vacature kan worden gezocht.
  • Indien u voor Prominent werkzaam bent geweest, dan bewaren wij uw persoonsgegevens tot twee jaar na het einde van het dienstverband. Voor bepaalde persoonsgegevens geldt een langere bewaartermijn, zoals de fiscale bewaarplicht.

Beveiliging
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Wij treffen de volgende beveiligingsmaatregelen:

  • encryptie (versleuteling) van digitale bestanden met persoonsgegevens;
  • organisatorische maatregelen voor toegangsbeveiliging;
  • beveiliging van netwerkverbindingen via Secure Socket Layer (SSL) technologie;
  • doelgebonden toegangsbeperkingen. 

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze vacaturewebsite wijzigt, moeten we natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Controleer dus regelmatig of er nieuwe versies zijn en bekijk altijd de meest recente versie. Let daarbij op de datum die vermeld is bovenaan deze privacyverklaring.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
U heeft het recht te verzoeken om inzage, rectificatie of verwijdering van uw persoonsgegevens. U heeft het recht tegen een verwerking bezwaar te maken. Daarnaast heeft u het recht uw gegevens in een gangbaar digitaal formaat op te vragen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactformulier op de website: http://www.prominent-people.nl of via onderstaande contactgegevens. 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt ons bereiken via de contactgegevens onderaan deze pagina, of via ons contactformulier. Als u ontevreden bent over de manier waarop wij omgaan met uw klacht, heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Mocht u verder, na het lezen van deze privacyverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Prominent B.V.

KvK:02067450
Adres: Gedempte Zuiderdiep 66, 9711HK Groningen
E-mail: groningen@prominentpeople.nl
Telefoon: 050-3171155